Drób: Skrzydełka w jogurcie greckim

Piotr Kowalczyk
29.10.2015

Składniki:

  • 1,2 kg skrzydełek z kurczaka
  • 1 jogurt bałkański
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 opakowanie sosu włoskiego do sałatek Knorr
  • 1 łyżeczka cukru

Przyrządzenie:

Skrzydełka umyć osuszyć.
Pozostałe składniki razem wymieszać.
Zalać sosem skrzydełka, dobrze wymieszać i zostawić przykryte w lodówce na całą noc.
Piekarnik nagrzać do 200°C.
Skrzydełka ułożyć na blaszce, nakryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Pod koniec pieczenia zdjąć folię i piec do zrumienienia skrzydełek.

 

 
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie