Składniki:
Przyrządzenie:
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na połówki.
Każdą połówkę naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca, tak aby powstały duże płaty.
Płaty mięsa ułożyć na desce i lekko rozklepać tłuczkiem na jak największe kotlety.
Uważać, aby podczas rozbijania nie podziurawić i nie poprzecinać włókien mięsa.
Rozbite kotlety oprószyć z obu stron solą, pieprzem, skropić sokiem cytrynowym.
Rozmaryn dodać do fety razem z rozgniecionym czosnkiem i rozetrzeć na pastę.
Kotlety posmarować pastą serową, przykryć plasterkami wędzonej szynki,
zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.
Roladki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony, aż się zrumienią.
Przełożyć do rondla z pokrojoną cebulą, papryką i chili.
Podlać szklanką wody z rozrobionym koncentratem pomidorowym.
Dusić pod przykryciem 15-20 minut.