Drób: Rolada z żółtego sera

Antoni Kwapisz
29.10.2015

Składniki:

  • 300 g żółtego sera
  • 200 g majonezu
  • 3 całe jajka
  • ½ kg mielonego mięsa indyczego
  • ½ kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 150 g margaryny
  • wegeta
  • pieprz
  • papryka mielona

Przyrządzenie:

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać majonez, wbić jajka, wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, papier do pieczenia z wierzchu natłuścić.
Formę wyłożyć papierem i wlać doń masę serowo-majonozowo-jajeczną.
Piec przez 30 minut w temperaturze 175°C.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić, odczepić papier.
Cebule i pieczarki pokroić w grubszą kostkę.
Usmarzyć cebulę na margarynie, dodać pieczarki i smarzyć, aż woda zniknie.
Ostudzić, zimne zemleć, połączyć z mielonym mięsem, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na upieczony placek serowy i zawinąć w roladę.
Z wierzchu posypać wegetą i mieloną papryką, owinąć folią aluminiową i piec przez 30 minut w temperaturze 175°C.

Podawać:

Z ryżem na sypko.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie