Składniki:
Przyrządzenie:
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać majonez, wbić jajka, wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, papier do pieczenia z wierzchu natłuścić.
Formę wyłożyć papierem i wlać doń masę serowo-majonozowo-jajeczną.
Piec przez 30 minut w temperaturze 175°C.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić, odczepić papier.
Cebule i pieczarki pokroić w grubszą kostkę.
Usmarzyć cebulę na margarynie, dodać pieczarki i smarzyć, aż woda zniknie.
Ostudzić, zimne zemleć, połączyć z mielonym mięsem, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na upieczony placek serowy i zawinąć w roladę.
Z wierzchu posypać wegetą i mieloną papryką, owinąć folią aluminiową i piec przez 30 minut w temperaturze 175°C.
Podawać:
Z ryżem na sypko.