Składniki:
Przyrządzenie:
W rondlu z grubym dnem lub na głębokiej patelni stopić masło,
dodać czosnek i cebulę, smażyć przez kilka minut.
Włożyć orzeszki piniowe i rodzynki, smażyć przez 2 minuty.
Dodać ziele angielskie, bazylię, włożyć wątróbki i smażyć, aż się podrumienią.
Przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i koperek.
Zdjąć z patelni i przełożyć do miski.
Na tłuszcz, pozostały ze smażenia wątróbki wsypać ryż, smażyć, mieszając, przez kilka minut.
Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień i gotować do momentu, kiedy ryż spije cały płyn.
Dodać wątróbkę i delikatnie wymieszać.
Przykryć pokrywką i odstawić na 15 minut.
Przegarnąć widelcem.
Podawać:
Udekorowane szafranem i natką pietruszki.