Drób: Piersi z kurczaka nieco inaczej

Maciej Piwowski
29.10.2015

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 5-6 pieczarek
  • 1 cebula
  • majonez
  • ok. 150-200 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, podsmażyć na patelni.
Piersi rozbić na kotlety, doprawić do smaku.
Na blasze do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej surowe kotlety z piersi.
Podsmażone pieczarki i cebulę wyłożyć na kotlety.
Na każdy kotlet nałożyć po ok. 1 łyżce majonezu, zależnie od wielkości kotleta.
Każdy posypać grubą warstwą sera żółtego.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni.

Podawać:

Z frytkami i surówką.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie