Drób: Piersi z kurczaka nadziewane kozim serem i bazylią

Krzysztof Jagielski
29.10.2015

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 100 g miękkiego koziego sera
  • mały pęczek świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki bazylii

Przyrządzenie:

Ostrym cięciem wykonać jedno długie nacięcie wzdłuż każdej piersi,
a następnie ostrożnie otworzyć, aby zrobić małą kieszonkę.
Do każdej kieszonki nałożyć porcję sera i dodać 3-4 listki bazylii.
Zapiąć kieszonki drewnianymi szpilkami.
Przyprawić mięso solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, ułożyć piersi kurczaka i smażyć 15-20 minut, kilka razy obracając,
aż nabiorą złocistej barwy i będą miękkie.

Podawać:

Ciepłe, przybrane listkami bazylii.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie