Drób: Piersi w sosie pesto

Remigisz Szulc
29.10.2015

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 pomidory
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 mały słoik pesto
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki.
Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w plastry.
Piersi przekroić wzdłuż na pół, oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni roztopić masło, włożyć filety, zrumienić z obu stron.
Na ten sam tłuszcz włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć 10 minut.
Mięso posmarować sosem pesto.
Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 2 porcje, każdą zawinąć w folię aluminiową
ułożyć na blasze, po czym wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika.
Piec 20 minut.

Podawać:

Świetnie smakują z ziemniakami pieczonymi.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie