Drób: Piersi po królewsku

Mateusz Nowak
29.10.2015

Składniki:

  • piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 kg pieczarek
  • 500 ml śmietany
  • majeranek
  • 1 kostka rosołowa

Przyrządzenie:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle.
Pieczarki utrzeć na tarce jarzynowej, dodać do cebuli, poddusić.
Piersi pokroić w paseczki o długości około 3 cm i szerokości około 0,5 cm,
posolić, popieprzyć, przyrumienić na oleju, dodać do pieczarek.
Dolać wody, wrzucić kostkę rosołową, wlać śmietanę i dalej dusić.
Na kilka minut przed końcem duszenia wsypać solidną garść majeranku.

Podawać:

Z ryżem na sypko lub z bagietką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie