Składniki:
nadzienie:
sos:
Przyrządzenie:
Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić, oprószyć pieprzem i skropić sosem sojowym.
Przygotować nadzienie:
pory oczyścić, obciąć korzenie i ciemnozielone liście, starannie wypłukać, osuszyć i pokroić w cienkie krążki.
Przelać je na sicie wrzącą wodą i osączyć.
Na patelni rozpuścić masło, zeszklić na nim pory wlać do nich 2-3 łyżki wody.
Patelnię zdjąć z ognia, do porów dodać ser, śmietanę i jajko.
Nadzienie doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i pozostawić do wystygnięcia.
Na płat mięsa nałożyć nadzienie i przykryć je drugim płatem mięsa,
oba płaty spiąć szpilkami kuchennymi i obwiązać nitką.
Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, podlać winem
i dusić pod przykryciem na małym ogniu 15-20 minut.
Tuż przed podaniem usunąć nitki, wyjąc szpilki i pokroić piersi wraz z nadzieniem na grube plastry.
Przygotować sos: śmietanę wymieszać z pastą kawiorową, dodać do sosu od duszenia i podgrzać, nie gotować!
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać:
Z zielonym makaronem, surówką i sosem w osobnym naczyniu.