Składniki:
Przyrządzenie:
Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni, wyjąć skwarki.
Na gorący tłuszcz wrzucić bardzo drobno posiekaną cebulę, zeszklić.
Zdiąć patelnię z ognia, wsypać paprykę w proszku, wymieszać,
postawić na ogień i wrzucić pokrojone w kawałki piersi kurczaka.
Chwilę smażyć, mieszając.
Dodać pomidory z puszki i drobno pokrojoną paprykę.
Dusić pod przykryciem, aż mięso zrobi się miękkie.
Doprawić vegetą i posiekanym czosnkiem.
Wymieszać śmietanę z mąką, dodać parę łyżek sosu z patelni, dokładnie wymieszać i wlać do potrawy.
Całość zagotować i dusić parę minut.
Ozdobić łyżeczką śmietany.
Podawać:
Z pieczywem grubo posmarowanym masłem.