Drób: Nóżki w kiszonej kapuście po czesku

Piotr Kowalczyk
29.10.2015

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 3 plasterki boczku
  • 1 średnia cebula drobno posiekana
  • 1-1½ szklanki rosołu
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżka rozkruszonych nasion kminku
  • 450 g kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Na patelni usmażyć boczek.
Dodać cebulę oraz udka z kurczaka i smażyć na złoto z obu stron.
Udka oprószyć mąką. Wlać bulion i gotować kilka minut.
Dodać kapustę i kminek, doprawić solą i pieprzem.
Przykryć i dusić na małym ogniu około 45 minut.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie