Drób: Kurczak ze szpinakiem i serem feta

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • 0,5 kg szpinaku
  • sól
  • mielony pieprz
  • 7 ząbków czosnku
  • 200 g sera Feta
  • pierś lub udko kurczaka
  • oliwa z oliwek

Przyrządzenie:

Posiekać grubo wcześniej oczyszczony szpinak, wrzucić do skropionej lekko oliwą z oliwek żaroodpornej brytfanki.
Posiekać grubo parę ząbków czosnku.
Wierzch posypać serem Feta.
Ułożyć na wierzch kawałki kurczaka, które oprószyć solą, pieprzem i położyć na wierzch tak, aby przykryły szpinak.
Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku około 40 minut w temperaturze 220°C.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie