Składniki:
Przyrządzenie:
Piersi kurczaka pokroić w kawałki 2x3 cm, papryki w paski a marchewkę w słupki.
Brokuły podzielić na różyczki.
Pokrojonego kurczaka połączyć z połową sosu sojowego, imbirem i wiśniówką.
Pozostawić na 1 godzinę.
Rozgrzać wook lub patelnię i na jednej łyżce oleju usmażyć całe ząbki czosnku.
Gdy ząbki czosnku zaczynają brązowieć - usunąć je.
Dodawać warzywa, w odstępach co minutę, w kolejności: marchew, papryka, brokuły.
Wlać pozostały sos sojowy i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Usmażone warzywa przełożyć do miski.
Na pozostałym mocno rozgrzanym oleju smażyć piersi kurczaka przez 5 minut,
następnie dodać smażone warzywa i kiełki sojowe.
Mieszając smażyć jeszcze przez 1 minutę.
Podawać:
Z ryżem.