Składniki:
Przyrządzenie:
Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć solą i pieprzem oraz 2 łyżeczkami majeranku.
Na patelni roztopić łyżkę masła z łyżką oliwy.
Usmażyć mięso po 7 minut na każdej stronie.
Piersi przełożyć na ogrzany półmisek, przykryć warstwą folii aby nie wystygło.
Na tej samej patelni rozgrzać resztę masła i oliwy, włożyć grzyby i szalotkę.
Dodać 2 łyżeczki majeranku, smażyć 6-7 minut, aż grzyby się przyrumienią.
Przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczki.
Przygotować sos: wymieszać bulion ze śmietaną i resztą majeranku,
gotować bez przykrywki, aż sos zgęstnieje i odparuje do objętości 1/2 szklanki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Grzyby rozłożyć na talerzach, położyć na nich usmażone mięso, polać sosem.
Podawać:
Od razu.