Drób: Kurczak po tajsku

Mariusz Siwko
28.10.2015

Składniki:

  • 100 g prażonych niesłonych orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1-2 łyżeczki curry
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka posiekanej zielonej kolendry
  • 700 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 2 łyżki oleju

Przyrządzenie:

Orzeszki ziemne rozdrobnić, dodać sos sojowy, curry, mleko kokosowe, posiekane liście kolendry.
Składniki dokładnie wymieszać.
Piersi z kurczaka natrzeć Vegetą, włożyć do olejem posmarowanej brytfanny
i posypać masą z orzeszków ziemnych.
Piec przez około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

Podawać:

Z sezonową sałatką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie