Składniki:
Przyrządzenie:
Pokroić mięso ukośnie w paski grubości około 1 cm.
Połowę oliwy podgrzać na patelni, wrzucić na nią kurczaka, cebulę i czosnek.
Smażyć na umiarkowanie dużym ogniu około 2 minut, aż mięso będzie białe z brązowymi cętkami.
Zmniejszyć ogień, dodać kminek, kolendrę i cynamon.
Smażyć minutę, mieszając, dodać cukinię, dobrze zamieszać.
Dodać pomidory razem z zalewą, dusić około 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Doprawić solą i pieprzem, dodać groszek cukrowy i cieciorkę.
Dusić jeszcze około 5 minut. Włożyć kuskus do rondelka i zalać osolonym wrzątkiem.
Poczekać, aż kusku spęcznieje, wymieszać z pozostałą ilością oliwy i masłem, spulchniając kaszę widelcem.
Wyłożyć kaszę na talerze, na niej ułożyć mięso z sosem.
Podawać:
Gorące, posypane kolendrą.