Składniki:
Przyrządzenie:
Z kaczki zdjąć skórkę i tłuszcz, pokroić ją na kawałki.
Zmieszać dokładnie sól, cukier, sos sojowy, ocet, sherry, olej sezamowy i mąkę.
Zalać mięso marynatą i marynować 30 minut.
Mięso wyjąć z marynaty i odsączyć. Marynatę zachować.
W woku lub na patelni rozgrzać olej do głębokiego smażenia.
Kaczkę smażyć na złoty kolor do momentu, aż tłuszcz zacznie dymić.
Mięso lekko odsączyć z tłuszczu.
W pozostałym oleju smażyć 3 minuty chili, imbir, skórkę z mandarynki i dymkę.
Włożyć do woka mięso z kaczki i smażyć 1 minutę, mieszając.
Zachowaną marynatę wymieszać z 1/2 łyżeczki mąki i wodą, dodać do kaczki.
Smażyć jeszcze około 3 minut, stale mieszając.
Podawać:
Udekorowane zieleniną.