Drób: Kacze piersi w marynacie kawowej

Remigisz Szulc
28.10.2015

Składniki:

  • 400 g piersi z kaczki
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia

Marynata:

  • 1-2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka kawy instant
  • 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • szczypta białego pieprzu
  • szczypta soli

Przyrządzenie:

Przygotować marynatę mieszając kawę, miód, Vegetę, oliwę z oliwek, pieprz i sól.
Zalać marynatą piersi z kaczki i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Podsmażyć piersi na oleju ze wszystkich stron, a następnie dusić podlewając wodą, aż staną się miękkie.

Podawać:

Z gotowanymi warzywami polane sosem z pieczenia.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie