Składniki:
Przyrządzenie:
Pokroić indyka w cienkie paseczki.
Wymieszać w dużym naczyniu z jajkiem, cebulą, bułką tartą, pietruszką, solą, pieprzem i oregano.
Uformować 4 okrągłe kotlety.
Rozgrzać oliwę na dużej patelni, ułożyć na niej kotlety.
Smażyć do uzyskania złocistego koloru, przez 5-6 minut po każdej stronie.
Na każdym kotlecie ułożyć plastry bananów a następnie 1 plaster sera.
Przykryć patelnię i smażyć wszystko około 1 minuty, aż ser się stopi.
Na każdej bułce hamburgerowej rozsmarować 1 łyżeczkę majonezu.
Na dolnej połowie bułki położyć liść sałaty i 1 lub 2 plastry pomidora.
Na tym ułożyć usmażony wcześniej kotlet.
Całość przykryć górną warstwą bułki.
Podawać:
Na gorąco.