Drób: Gulasz z indyka

Maciej Piwowski
28.10.2015

Składniki:

  • 500 g piersi z indyka
  • 100-150 g wędzonego boczku
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2/3 szklanki soku pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki w proszku
  • 1-2 łyżki śmietany
  • 1-2 łyżki oleju

Przyrządzenie:

Mięso indyka pokroić w kostkę, lekko posolić, obsmażyć na oleju, przenieść na talerz.
Na patelnię wrzucić pokrojony w paski lub w kostkę boczek, usmażyć, dodać pokrojoną cebulę.
Smażyć aż cebula lekko się zeszkli.
Następnie, wrzucić podsmażne mięso, pokrojone pieczarki, sok pomidorowy, dodać szklankę wody.
Dusić przez 45 minut na małym ogniu.
Na końcu dodać śmietanę.

Podawać:

Z chlebem, ryżem lub makaronem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie