Drób: Golonka z indyka w piwie

Piotr Kowalczyk
28.10.2015

Składniki:

  • 4 goloneczki indycze
  • ¾ litra piwa
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki Vegety
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • sól

Przyrządzenie:

Golonki indycze umyć, osuszyć, delikatnie posolić, posypać Vegetą, natrzeć czosnkiem.
Odstawić do lodówki na 12 godzin.
Następnego dnia golonki włożyć do szerokiego rondla, zalać jasnym piwem
i dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać łyżkę masła.

Podawać:

Na półmisku obłożone dowolną surówką i duszonymi brukselkami.
W sosjerce podać sos z duszenia.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie