Drób: Gaeng Kiaw Wan

Mariusz Siwko
28.10.2015

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 3 łyżki pasty do zielonego curry
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka oleju
  • 2 liście limonki (lub liść laurowy)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 400 g kurczaka pokrojonego na małe kawałki
  • 200 g bakłażanów (lub ziemniaki czy dynia) pociętych na małe kawałki
  • 2 czerwone chilli pokrojone w paski
  • bazylia lub inne przyprawy wg własnego uznania
  • cukier

Przyrządzenie:

Podsmażyć pastę na oleju, aż zacznie się rozbijać na kawałki.
Dodać mięso. Zmniejszyć ogień i dodać mleko kokosowe.
Mieszać cały czas, aż pasta połączy się z mlekiem.
Dodać pozostałe składniki i gotować tak długo, aż danie będzie gotowe.

Podawać:

Z ryżem lub makaronem wstążki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie