Drób: Eskalopki z kurczaka

Mateusz Nowak
28.10.2015

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 300 g żółtego sera
  • 150 g mielonych migdałów
  • 50 g bułki tartej
  • 1–2 jaja
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Piersi dokładnie oczyścić, osuszyć i przekroić na pół.
Jajko roztrzepać, ser żółty zetrzeć na tarce warzywnej o dużych otworach, migdały zmielić.
Wszystko razem wymieszać dodając bułkę tartą i przyprawy.
Kawałki piersi posolić, pomoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w serze z migdałami.
Układać w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w temperaturze 180–200°C około 40–45 minut.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie