Składniki:
Przyrządzenie:
Udka umyć, osuszyć, doprawić solą, pieprzem, papryką i chili.
W brytfannie rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć kawałki kurczaka i obsmażyć.
Dusić około 40 minut pod przykryciem, podlewając w miarę potrzeby wodą.
Soczewicę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut,
następnie posolić i odcedzić.
Cebule i czosnek obrać, posiekać. Imbir obrać i zetrzeć. Ziemniaki pokroić w ćwiartki.
Chili oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju.
Dodać czosnek, imbir, chili, podsmażyć.
Dodać ziemniaki, pokrojone pomidory i bulion. Doprawić solą, pieprzem, curry i kminem.
Gotować na wolnym ogniu 10 minut. Dodać soczewicę, podgrzewać 2 minuty.
Podawać z uduszonymi udkami.