Desery:Ananasy smażone w cieście

Remigisz Szulc
28.10.2015

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany
  • szczypta soli
  • krążki ananasa (świeży lub z puszki)
  • 1 litr oleju

Przyrządzenie:

Ubić na sztywno śmietanę ze szczyptą soli, następnie dodać 2 jajka.
Do masy dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 1 godzinę.
Rozgrzać w garnku olej.
Zamieszać ciasto, zanurzać w nim plastry ananasa.
Smażyć porcjami po kilka minut z obu stron na złoty kolor.
Wyjąć z tłuszczu i osączyć.

Podawać:

Posypane cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie