Składniki:
Przyrządzenie:
Pierś pokroić w kostkę o boku do 2 cm.
Paprykę pokroić w cienkie podłużne plasterki, cebulę w cienkie krążki, mango w kostkę.
Czosnek i imbir rozdrobnić. Makaron ugotować.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić mięso i obsmażyć przez około 10 minut.
Mięso wyłożyć na talerz, a na patelnię wrzucić paprykę, chwilę później cebulę i smażyć, aż składniki staną się szkliste.
Dodać imbir, czosnek, dołożyć mango, całość wymieszać i smażyć aż mango się rozpadnie na patelni.
Dodawać po trochu śmietanę i mieszać ze wszystkimi składnikami.
Włożyć usmażone wcześniej mięso. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny według uznania.
Chwilę jeszcze podgrzewać, aby wszystkie smaki zmieszały się.
Dodać ugotowany w międzyczasie makaron.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Podawać:
Od razu po przygotowaniu, posypane natką pietruszki.