Desery: Koko Jambo

Remigisz Szulc
28.10.2015

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • mąka
  • masło do smażenia
  • ½ szklanki soku z pomarańczy
  • 2 połówki brzoskwini z puszki
  • 2 krążki ananasa z puszki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 gałki lodów waniliowych na osobę
  • starta czekolada do posypania
  • bita śmietana do dekoracji

Przyrządzenie:

Ciasto:
Utrzeć jajko z mlekiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym (można dodać szczyptę soli)
i taką ilością mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany.
Sos:
sok pomarańczowy zagotować z pokrojonymi owocami,
wlać mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, jeszcze raz zagotować, mieszając.
Z ciasta usmażyć naleśniki.
Na talerzykach ułożyć lody, przykryć je gorącymi naleśnikami,
polać sosem i posypać czekoladą, udekorować bitą śmietaną.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie