Składniki:
Ciasto:
Przyrządzenie:
Oddzielić żółtka od białek.
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać po jednym żółtku i cukier.
Lekko mieszając łyżką dodawać mąkę z proszkiem i kakao.
Przelać ciasto na blachę i upiec.
Masa:
Przyrządzenie:
Żółtka wymieszać z mąką i mlekiem.
Ugotować budyń na wolnym ogniu.
Masło utrzeć z pudrem, dodawać stopniowo zimny budyń i wiórki kokosowe.
Ułożyć masę na ostudzony biszkopt.
Piana:
Przyrządzenie:
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i rozpuścić w 1/3 szklanki przegotowanej gorącej wody.
Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier, a następnie wlać ostudzoną żelatynę i wymieszać.
Szybko wyłożyć na masę.
Polewa:
Margarynę roztopić, wsypać kakao, cukier i utrzeć łyżką, aż trochę ostygnie.
Dodać roztrzepane jajko i ucierać.
Udekorować ciasto.
Schłodzić.