Składniki:
Biszkopt:
Masa waniliowa:
Ponadto:
Przyrządzenie:
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać cukier i żółtka.
Następnie dodać wodę i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170°C.
Ostudzony biszkopt przekroić na dwie części. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę.
Dalej ucierając dodawać po kolei cukier puder, serki homogenizowane i mleko w proszku.
Powstałą masę waniliową podzielić na trzy części.
Cappuccino czekoladowe (1/3 szklanki cappuccino odsypać)
rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody i ostudzić.
Jedną część biszkoptu nasączyć cappuccino, na niego wyłożyć jedną część masy waniliowej,
potem biszkopty maczane w cappuccino, drugą część masy waniliowej,
drugą część nasączonego biszkoptu i ostatnią część masy waniliowej.
Wierzch ciasta posypać cappuccino.
Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.