Składniki:
Przyrządzenie:
Pieczarki pokroić na cztery, cebulę drobno posiekać i wszystko podsmażyć na oleju.
Dodać posiekany czosnek i przecier pomidorowy.
Wszystko wymieszać i dodać zmieloną jagnięcinę.
Dusić około 15-20 minut, dodać przyprawy i dusić kolejne 15 minut.
W międzyczasie pokroić bakłażany plastry o grubości około 0,5 cm i posolić je.
Kiedy się plastry bakłażana puszczą trochę wody odsączyć ją papierowym ręcznikiem.
Smażyć je na patelni po około 1 minucie z każdej strony.
Na blasze układać na przemian warstwy mięsa, bakłażanów, mięsa, bakłażanów.
Posypać całość serem i zmielonym chlebem.
Polać wszystko roztopionym masłem i włożyć do piekarnika.
Piec, aż ser się rozpuści i utworzy z chlebem chrupiącą warstwę.
Na koniec całość posypać świeżo posiekaną pietruszką.
Podawać:
Z pieczonymi ziemniakami.