Składniki:
Przyrządzenie:
Rozgrzać olej, włożyć cebulę, smażyć mieszając, aż się zeszkli.
Zmniejszyć ogień, podgrzewać przez 10 minut mieszając.
Dodać czosnek, imbir, garam masala i chili, zmniejszyć ogień i podgrzewać 2 minuty.
Dodać zmielone przyprawy, podgrzewać kolejne 2 minuty, mieszając.
Dodać pokrojone mięso, wymieszać, przyrumienić je w przyprawach przez 15 minut.
Dodać pomidory i kardamon.
Wymieszać, zmniejszyć ogień, przykryć, dusić 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Jeśli mięso zaczyna przywierać, można dodać nieco wody.
Odkryć brytfannę, dodać sok z cytryny i sól. Gotować około 10 minut, często mieszając.
Mięso powinno być zupełnie miękkie, a sos gęsty. Gotowe danie przełożyć na talerze.
Podawać:
Udekorowane listkami kolendry i plasterkami limonki.