Składniki:
Przyrządzenie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry grubości 1 cm.
Tłuszcz rozgrzać, obsmażyć mięso z obu stron.
Posypać solą i pieprzem, podlać 2 łyżkami wody, dusić na małym ogniu 15-20 minut.
Pomarańcze umyć, z jednej wycisnąć sok, a drugą obrać i podzielić na cząstki.
Bulion wymieszać z sokiem pomarańczowym i sosem sojowym,
przyprawić imbirem, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować.
Mąkę wymieszać z 2-3 łyżkami wody, wlać do wrzącego bulionu, chwilę pogotować, ciągle mieszając.
Mięso przełożyć na półmisek, polać sosem, udekorować cząstkami pomarańczy i zieleniną.
Podawać:
Z kaszą.