Baranina: Gulasz z baraniny

Remigisz Szulc
28.10.2015

Składniki:

  • 600 g młodej baraniny
  • 2 łyżki smalcu
  • 500 g ziemniaków
  • 2 cebule
  • 100 ml śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • ½ łyżeczki kminku
  • papryka
  • sol
  • pieprz

Przyrządzenie:

Cebulę obrać, pokroić na plastry, przesmażyć na smalcu.
Dodać mięso pokrojone w kostkę, przyprawy, podlać wodą i dusić 1 godzinę.
Włożyć pokrojone na plastry ziemniaki, dodać 100 ml wody i dusić 10 minut.
Dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i gotować jeszcze 10 minut.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie