Składniki:
Przyrządzenie:
Mięso pokroić w większą kostkę, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące.
Smażyć na rumiano na małej ilości tłuszczu, usmażone mięso zdjąć z patelni.
Marchew i ziemniaki obrać i pokroić na plasterki, cebulę w piórka.
Na pozostałym po mięsie tłuszczu podsmażyć cebulę, dodać pokrojone ziemniaki i marchew, chwilę smażyć.
Po usmażeniu warzyw posypać tymiankiem, zamieszać i zdjąć z ognia.
Jagnięcinę oraz warzywa umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Zalać gorącym bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie i ziarnisty pieprz.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 130°C przez 2 godziny, aż wszystko będzie miękkie.
Podczas pieczenia od czasu do czasu całość przemieszać.
Posypać tymiankiem i suszoną pietruszką.
Podawać:
Gorący.