Baranina: Curry z baraniny w mleku kokosowym

Mateusz Nowak
28.10.2015

Składniki:

  • baranina
  • mleko kokosowe
  • olej kokosowy
  • szalotki
  • papryczki chilli
  • masala
  • garam masala
  • ziemniaki

Przygotowanie:

Zalać mięso mlekiem kokosowym i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Na rozgrzanym oleju kokosowym przesmażyć szalotki i papryczki chilli.
Dodać masalę i wymieszać.
Dodać mięso razem z mlekiem kokosowym, w którym się moczyło, oraz garam masalę.
Gotować około godziny.
Jeżeli sos za bardzo odparuje, dolać trochę mleka kokosowego lub wody.
Kiedy mięso zmięknie, dodać ziemniaki i gotować dalej.
Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie, dolać mleka kokosowego, podgrzać jeszcze chwilę i...

Podawać

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie