Baranina: Baranina po turecku

Mateusz Nowak
28.10.2015

Składniki:

  • ½ kg baraniny
  • 2 cebule
  • 2 cukinie
  • 3 łyżki świeżej posiekanej mięty lub 1 łyżka suszonej
  • cynamon
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Pokroić cebulę w plasterki i zeszklić na oleju na dużej patelni.
Mięso oczyścić, pokroić na kawałki i dołożyć na patelnię.
Dolać trochę wody, posolić i dusić.
Gdy mięso zmięknie, dodać do niego cukinie pokrojone w grubą kostkę.
Następnie dodać dwie łyżki soku z cytryny, miętę i cynamon.
Doprawić solą i pieprzem, zagotować.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie